Case studyGround Construction Ltd - Welwyn Garden City

Ground Construction Ltd

Little Burrow, Welwyn Garden City

www.groundconstruction.com

Value: 550,000

Project duration: 16 Weeks

Completed: September 2014

10782 sqft

Kube Office Interiors were approached directly to survey and design by Ground Construction their new headquarters building the former John Doyle House situated on the Little Burrows Trading Estate in Welwyn Garden City.

Once a design had been settled upon following numerous meetings discussing multiple plans and ideas. Kube were successful in winning under tender the Cat A and Cat B fit out works.

Pre contract works by Ground Construction included demolition and securing of the existing structural shell prior to Kube’s works.

Works included

  • Full design, build and project management
  • Small building works including

              Making good all bare brickwork surfaces,

              Making good window / door reveals.

              Laying new sub deck floor where required,

              Fire proofing to floor deck

  • Installation of new partition scheme featuring solid walls, silicon jointed glazing and American black walnut joinery details
  • Installation of new slim line 15mm suspended ceiling grid complete with Tegular 600 x 600 narrow table mineral tiles.
  • Architectural ceiling rafts formed in the reception and boardroom areas to take feature lighting
  • Installation of high efficiency LED recessed modular lighting to office areas providing substantial cost savings versus fluorescent luminaires
  • Insulation of new small power supplies throughout the building for all the proposed workstations
  • Establish an entirely new data infrastructure equalling 5km of category 5E data cabling
  • Transfer of existing audio visual equipment from existing premises to required locations within new office space.
  • Installation of new fire detection system to the entire building
  • New HVAC system formed from recessed ceiling cassettes provides the buildings heating and cooling.
  • Designed and installed of four separate tea points to meet the needs of employees, featuring integrated appliances and BIBO instant cold / hot water supplies
  • Formed a gymnasium, sauna and treatment room space with the existing building envelope.
  • Also formed three shower / changing rooms for the convenience of the employees
  • Data entry and security gate works were also sourced and managed by Kube
  • Full interior decoration of existing core walls and new formed partitions
  • Touchscreen HD video conferencing installed into the main meeting rooms and boardroom
  • Full height vinyl picture manifestation installed onto the silicon glazed partition
  • Renewal of existing emergency site lighting
  • Installed new corporate signage to the building façade

 

We are very pleased to have finished the new headquarters building for Ground Construction and look forward to working with them again in the future.

Return to case studies